Diskuse

jsem úplatný

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Perry Mason

11. 9. 2010 22:13
Nesouhlasím s Vámi - zásadně

RvVážený pane, vůbec jste nepochopil o co to ve věci jde. Abych předešel Vašim pochybnostem - nejsem soudce. Jednak nemáte vůbec žádný přehled o problému a o tom, že soudcům se na rozdíl od všech profesí již pět let žádným způsobem platy nevalorizovaly. Na rozdíl od všech ostatních v této zemi si nemají možnost jiným způsobem přivydělat. Znám mnoho sodců a ani jednoho úplatného. Kolik jich znáte Vy a pokud vůbec nějakého znáte, můžete o něm říct, že je úplatný.

0 0
možnosti
UC

emersonskej

12. 9. 2010 0:02
Re: Nesouhlasím s Vámi - zásadně

Abych to dobře pochopil - nejste soudce, ale znáte mnoho soudců a všichni jsou neúplatní (naprosto stoprocentně !!!). A přitom se tážete autora článku kolik že on sám zná soudců a když tak kde bere jistotu, že ti jsou úplatní ??? Trošku mimo nemyslíte ??? 

0 0
možnosti
PM

Perry Mason

12. 9. 2010 16:34
Re: Nesouhlasím s Vámi - zásadně

Napsal jsem, že ty které znám jsou neúplatní. Věřím však, že i mezi soudci se najdou úplatní. Myslím si však, že je to ve všech profesích stejné. Bohužel nás totalita změnila k horšímu. Nic se nezměnilo - páni poslanci za svou špatnou práci ukazují na soudce a neprávem je obviňují z tristního stavu zákonů. Znovu opakuji, zákony dělají poslanci a ne soudci. Kolik poslanců vrátilo své platy za to, že schválili právní zmetky. Neznám žádného.

0 0
možnosti
KSD

krokodýlův smrdutý dech

12. 9. 2010 0:07
Re: Nesouhlasím s Vámi - zásadně

Na rozdíl od všech ostatních? Skutečně od všech? Příslušníci bezpečnostních sborů, kteří jsou ve služebním poměru podle zákona č. 361/2003 Sb. (policisté, hasiči, vězeňská a justiční stráž), mají tímto zákonem vedlejší výdělečnou činnost zakázánu s výjimkou snad umělecké a publikační, a i ty pouze se souhlasem služebního funkcionáře s personální pravomocí. Ještě by možná prošel prodej hospodářských přebytků z vlastní zahrádky. Takže to není tak, že kromě soudců si všichni ostatní mohou přivydělat. A jistě by se našel i nějaký jiný příklad.

0 0
možnosti
IB

isabell

12. 9. 2010 11:41
Re: Nesouhlasím s Vámi - zásadně

R^ přesně, musí mít povolení i na vlastní vzdělávání a to i na takové, na které nepotřebují služební volno, takže např. policisté by mohli se žalobou k ÚS s tím samým (tedy kvůli snížení platů) a rozsudek by mne moc zajímal, protože narozdíl od soudců s nástupním platem neco přes padesát hrubého, mají policisté s podobným vzděláním při nástupu do řídící funkce max. třicet pět hrubého....

0 0
možnosti
PS

a-b-c-d

12. 9. 2010 8:54
Re: Nesouhlasím s Vámi - zásadně

Tady nejde v první řadě o "neúplatnost", protože kdo je neúplatný, je neúplatný bez ohledu na mzdu, a kdo úplatný je, ten úplatný zůstává i po zbohatnutí, jen potřebuje víc. Tady jde o NENAŽRANOST soudců a jejich naprosté odtržení od reality.

A abych předešel Vašim pochybnostem: pár soudců přímo z výkonu jejich práce (JUDr. Járošová, JUDr. Žďárská-Veselá z OS Trutnov, JUDr. Mazáková a vlastně celý senát 26Co z KS Hradec Králové), a ty dvě první si nezaslouží za svou práci ani ty 4% platu; ti další pak svou práci nedělají úplně příšerně (jako ty dvě), ale morálně jsou - podle mého názoru - na úrovni uklízečky, a vybírají rozsudky podle svých emocí, nálad, hormonů - a podle své ješitnosti především...

(poznal jsem i soudce "normální", kterých je možno si vážit .. ale pokud mi advokát vážně řekne, že jsou i soudci, který je možno si vážit, tak něco není v pořádku .. a není to jejich plat ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 863x
hodný protiva